Възможно ли е? Патешкото месо ни прави щастливи и здрави

https://zdravno.net/bolesti/vazmozhno-li-e-pateshkoto-meso-ni-pravi-shtastlivi-i-zdravi/135346 Zdravno.net
Възможно ли е? Патешкото месо ни прави щастливи и здрави

Патешкото месо е по-тъмно, но сочно и нискокалорична

То е идеална храна за тези, които искат да се хранят здравословно или искат да отслабват. Това месо е богато на протеин, който служи за изграждане на мускулите, кожата и косата.

Патешкото е богато и на аминокиселини, които поддържат здравето на организма ни. Патешкото месо е ценно и заради съдържащите се в него много витамини и минерали.

Наличието на витамин В6 м в месото е важно за нормалното функциониране на нервната система и за метаболизма на протеините. Желязото  е необходимо за образуване на червените кръвни телца и за преноса на кислорода в кръвта.

В патешкото месо се съдържа  и селен, който пази клетките от увреждания.

Патешкото месо е богато на полезни аминокиселини, които намаляват нивата на лошия холестерол и пазят от сърдечно-съдови болести.

Това месо е подходящо за хора, които имат хранителни алергии, каквито могат да получат при консумация на свинско или говеждо месо.

Интересен факт е, че патешкото месо е с високо съдържание на аминокиселината триптофан,  която играе важна роля в производството на серотонин, известен още като „хормона на щастието“.

Същият подобрява настроението, сънливостта, общото благополучие и ни прави щастливи.Намалява също така стреса и тревожността.

Източник: Марица, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.