Вече е доказано: Тази храна сваля кръвната захар и ни помага да слабеем

https://zdravno.net/bolesti/veche-e-dokazano-tazi-hrana-svalya-kravnata-zahar-i-ni-pomaga-da-slabeem/136841 Zdravno.net
Вече е доказано: Тази храна сваля кръвната захар и ни помага да слабеем

Много и противоречиви мнения има относно ползата за тази храна

Според някои експерти повишената консумация на яйца застрашава здравето ни. Но при последните изследвания вече е доказано, че кокошите продукти носят само ползи за здравето.

Оказа се, че яйцата намаляват кръвната захар след хранене. Затова са много полезни за хора, страдащи от захарна болест, диабет тип 2, както и при преддиабетно състояние.

Полезни са и за хора с наднормено тегло, предпазват и от атеросклероза, са доказали учените.

Ежедневното включване на консумацията на яйцата намаляват кръвната захар. Доказано е, че диабетиците може да консумират до дванадесет яйца на седмица.

 Ползите от яйцата се дължи на техния състав. Кокошите продукти са богати на минерали, витамини, голямо количество протеини, мазнини, въглехидрати, които са много лесно усвоими от тялото.

Някои експерти са критични, понеже яйцата са богати на наситени мазнини и холестерол, и предупреждават да се внимава с консумацията им. Но проучванията показват, че консумацията на яйца не е свързано с повишаване на холестерола в кръвта.

Те намаляват риска от инфаркт, инсулт  и други сърдечно-съдови болести. Освен това помагат да се изгради мускулна маса, както и за отслабване, защото намаляват производството на хормона на глада.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.