Вечни! С тези маски Нефертити се е разкрасявала

https://zdravno.net/bolesti/vechni-s-tezi-maski-nefertiti-se-e-razkrasyavala/132713 Zdravno.net
Вечни! С тези маски Нефертити се е разкрасявала

Нефертити е била една от най-красивите жени в древността

Египетската царица, като всяка суетна жена, много е държала на външния си вид.Най-много е поддържала кожата си свежа и млада, защото това е важно за младостта и красотата.

Митичната хубавица е използвала за целта глинени маски. Глината съдържа всички необходими за кожата минерали и микроелементи. Тя я подхранва, овлажнява, освежава, тонизира и стяга, и действа антисептично.

Според археолозите царицата използвала бяла глина, защото съдържа минерала каолин. Той стимулира кожата да е еластична и бързо регенерира тъканите. Ето как се прави тази маска.

Заливаме с 50 милилитра минерална вода с 2-3 купени лъжица глина и я оставяме така да престои половин час. После нанасяме маската на лицето за 15-20 минути, след което я измиваме с вода.

Другата маска, която е използвала Нефертити за красива и млада, кожа е следната. Взимаме една лъжичка глина, една лъжичка заквасена сметана, лимонов сок и мед.

Смесваме съставките и нанасяме върху лицето. Оставяме да престои 10-15 минути, след което измиваме обилно с вода. Тя изсветлява кожата, почиства я, прави я мека и еластична, подмладява я.

Египетската царица е използвала още една маска. Нея я използвала за стягане на порите. Четири супени лъжици с брашно, заливаме с половин чаша прясно мляко, прибавяме супена лъжица мед и голяма лъжица зехтин.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.