Влияе ли захарта на развитието на раковите клетки?

https://zdravno.net/bolesti/vliyae-li-zaharta-na-razvitieto-na-rakovite-kletki/111669 Zdravno.net
Влияе ли захарта на развитието на раковите клетки?

Приемът на захар и сладки изкушения в големи количества са вредни

Много пъти сме чували, че приемът на захар помага за образуване и нарастване на ракови клетки. Тоест захарта и сладките неща благоприятстват развитието на рак. Дали обаче това отговаря на истината?

Според някои битуващи мнения, колкото по-малко захар приемаме, толкова по-малко сме застрашени от развитието на тумори в тялото ни.но ето какво е мнението на онколозите в тази връзка. По тяхното мнение никой още не е доказал категорично връзката между приема на захар и развитието на ракови клетки и тумори.

Има много изследвания в тази връзка, но те са силно противоречиви и не водят до единен извод.Една от трудностите идва от факта, че същите въглехидрати, както и глюкозата не се намират само и единствено в захарта, но също така и в месото, плодовете и зеленчуците.

Затова проведените изследвания не са категорични за факта, че захарта провокира развитието на онкологични заболявания.

Дали обаче раково болните трябва да се откажат от захарта и сладките изкушения, изводът е следния. Те трябва да знаят, че увредените клетки не могат да се възстановят. И да се превърнат в здрави, затова консумацията на захар не оказва никакво влияние.

Затова онколозите не забраняват на болните от рак да ядат сладко.

 

 

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.