Внимание!Напарфюмираните препарати предизвикват астма

https://zdravno.net/bolesti/vnimanienaparfyumiranite-preparati-predizvikvat-astma/111629 Zdravno.net
Внимание!Напарфюмираните препарати предизвикват астма

Около нас усещаме всякакви аромати

Едни от тях са приятни, останалите не толкова. Но едни от най-свежите и най-напарфюмираните може да предизвикват алергични реакции. Както кремовете, така и шампоаните, също препаратите, които почистват, така и парфюмите може да предизвикват алергии.

Освен това може да се стигне и до по-тежка ситуация, като да се получи и астматичен пристъп.

Тези продукти съдържат много вещества, но това е доста трудно, за да откриете виновния елемент, предизвикващ  алергични реакции.

Но ароматите в тези препарати, парфюми и козметика не са винаги толкова ясни и остри, а доста често са завоалирани, заради което трудно се възприемат като опасни, за да предизвикват алергични реакции.

Но независимо от интензитета и миризмите им те винаги оказват влияние на нашия мозък. Силна ароматизираните препарати може да отключат хронични заболявания. Такива са болки в главата, тежки мигрени, сърцебиене, неразположение, изпотяване, както и нарушения в говора.Също така може да предизвикат и астматична кашлица, както и опасни последици. Всички тези болестни картини имат един извор, това са ароматите. В тази връзка са проведени няколко научни изследвания, които са доказали това становище.Спецовете съветват да се избягват силно миришещите и напарфюмирани препарати, защото предизвикват алергии  и астма. Затова те препоръчват да се използват по-натурални и изчистени продукти, откъм аромати.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.