Вредно е да се стискате по малка нужда! Ето и причините

https://zdravno.net/bolesti/vredno-e-da-se-stiskate-po-malka-nuzhda-eto-i-prichinite/114098 Zdravno.net
Вредно е да се стискате по малка нужда! Ето и причините

На всеки се е случвало да се стискате, когато наблизо няма тоалетна

Но честото стискане по малка нужда носи куп вреди. Задържането на урина може да увреди бъбреците, защото се задържат вредните бактерии. И това може да причини инфекции.

Задържането на урина може да увреди мускулите на мехура за урина, както и мускулите на таза. В по-дълъг период от време това може да доведе до неволно изпускане, както и до много трудно уриниране след дългото стискане.

Другата причина да не се стискате, когато ви се пикае е, че това може да доведе до много болести на пикочните съдове. В урината се съдържат бактерии, които напускат тялото при изхождане по малка нужда. Но при задържане бактериите се задържат, размножават се и това причинява различни заболявания на отделителните системи.

Има още една вреда, ако не изпразвате навреме пикочния си мехур. И тя е, че щом мехурът ви се запълни с урина, той се разтяга. След като се изпразни, той се връща в първоначалната си форма.Но ако задържането на урина ви се превърне в навик и това ви се случва често, това води до вредни последици. И те са, че това може да промени формата на пикочния мехур.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.