Забелязали сте тези два признака при сън: Веднага отидете на лекар!

https://zdravno.net/bolesti/zabelyazali-ste-tezi-dva-priznaka-pri-san-vednaga-otidete-na-lekar/119417 Zdravno.net
Забелязали сте тези два признака при сън: Веднага отидете на лекар!

Всеки знае колко полезен е  нощният сън

Качественият сън гарантира нашето добро здраве. Затова всякакви нарушения при съня алармира за по-тежки заболявания.

Всеки може да има проблеми при заспиването.Но два признака разкриват тревожни състояния, щом ги забележите по време на сън.

Първото от тях е трудното заспиване.Ако имате проблеми със заспиването в продължение на няколко седмици, непременно посетете специалист.

Другият тревожен признак е щом изпитвате умора през деня.

Този симптом алармира, че може да не спите през нощта.Освен прекомерна умора, човек може да стане твърде раздразнителен, както и нервен през деня.

Ако се появят тези признаци, добре е веднага да се обърнете към лекуващия ви лекар.Експертът може да ви препоръча дневник, който да си водите. На него да отбелязвате периодите на безсъние и кога или колко често заспивате, или напротив-будувате през нощта.

Трябва също да отбелязвате кога и колко често пиете кафе или други ободряващи напитки, също така кога вечеряте, също и лекарствата, които пиете и по кое време ги приемате.

 Добрият нощен сън е жизненоважен. При неговата липса може да се появят нежелани заболявания, като затлъстяване, различни сърдечни болести, също така може да доведе и до загуба на паметта.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.