Защо ледената вода е опасна в жегите?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-ledenata-voda-e-opasna-v-zhegite/114157 Zdravno.net
Защо ледената вода е опасна в жегите?

Пиенето на ледена вода през горещите летни дни е опасно

За това предупреждават експертите. Причината за това е, че желанието да се охладите с ледени течности носят вреди на организма ни.Докторите съветват, че пиенето на ледена вода или напитки води до свиване на кръвоносните съдове.Това кара кръвта, която се движи из тялото, да спре. По-малкото количество кислород, който се движи в тялото ни може да секне, а това носи вредни последици за сърцето, както и за нашия мозък.

Когато се опитваме да се охладим със студена напитка, това предизвиква следното.Тялото започва да затопля питието. Заради което може да се получи прегряване, в резултат нарушено кръвообращение.

Пиенето на ледена вода или бира, както и друга студена течност, може да доведе до болка или диария при хора с чувствителен стомах.

Не пийте ледена вода, предупреждават спецовете. Това може да ви причини също болки в гърлото, както и зачервяването му. Една от основните настинки през лятото е заради разликата в температурата през лятото.

В този случай тялото изпитва стрес. Трябва да се охладите, като постепенно намалявате температурата.

Поглъщането на ледена вода или друга течност блокира храносмилателните ензими. Това, от своя страна, води до затруднения в храносмилането, както и допълнителен стрес за тялото ни.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.