Защо не бива да спим повече от 8 часа? Какви вреди носи дългия сън

https://zdravno.net/bolesti/zashto-ne-biva-da-spim-poveche-ot-8-chasa-kakvi-vredi-nosi-dalgiya-san/135491 Zdravno.net
Защо не бива да спим повече от 8 часа? Какви вреди носи дългия сън

За да сме здрави, силни е енергични трябва да имаме здрав сън

Но както безсънието, така и продължителният сън носи вреди на организма. Ако често спим повече от осем часа, това може сериозно да навреди на нашето здраве, твърдят експертите.

Статистиката показва, че около тридесет на сто от населението в света има проблеми със съня. Ако спим повече от осем часа може да получим болки в главата си след като се събудите.

Твърде продължителният сън може да се причини от лошата работа на невротрансмитерите. Това са тези вещества, които се използват от невроните, за да комуникират в този процес на провеждане на информация.

Невротрансмитерите се синтезират и освобождават от нервни окончания в пространството между два неврона. В човешката нервна система има повече от 40 невротрансмитери.

От лошата им работа може да страдат и тези, които хъркат в съня си.

Според проучванията хората, които спят повече не се събуждат щастливи и пълни с енергия, напротив. Те са депресирани и мрачни, кисели и се увеличава тяхната раздразнителност.

Продължителният сън може да увеличи депресията, както и болките в гърба. Тези, които имат  сънна апнея, може да се сблъскат със значителни сърдечно-съдови проблеми.

Не само сърцето, но и мозъкът старее, ако спим повече от осем часа, твърдят спецовете.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.