Защо пъдпъдъчите яйца са по-полезни от кокошите?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-padpadachite-yayca-sa-po-polezni-ot-kokoshite/135224 Zdravno.net
Защо пъдпъдъчите яйца са по-полезни от кокошите?

Добре е да включите в диетата си пъдпъдъчи яйца, съветват експертите

Пъдпъдъците са средно големи птици, срещат се почти на всички континенти и са известни 140 вида от тези птици.

Яйцата им са красиви, с шарки. Те са значително по-малки от тези на кокошките. Но за сметка на това са невероятна храна с балансиран състав.Според експертите тези малки яйца помагат най-малко при десетина болести.

Те съдържат много повече биологично активни вещества от яйцата на която и да е друга птица. В пъдпъдъчите яйца има много повече витамин В12, отколкото при тези от кокошки.Затова са полезни за вегетарианците, които са отказали месото, но консумират млечни продукти.

В тях  е рекордно съдържанието на витамини от група В, както и на витамин А. В тях са налице и много от полезните минерали и микроелементи.

Пъдпъдъчите яйца са полезни при балансирано и диетичното хранене. Те балансират холестерола, стимулират метаболизма, подобряват зрението и дават енергия на организма.

Тези яйца са богати на полезни протеини, фолиева киселина, както и на полезни мазнини.За да поддържат хормоналния баланс в тялото се препоръчват по 3-4 яйца на ден. Това са единствените яйца, които може да се консумират сурови, без да нанасят вредни последици на организма ни.

Източник: Телеграф, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.