Здравият стомах гарантира нашето вътрешно здраве

https://zdravno.net/bolesti/zdraviyat-stomah-garantira-nasheto-vatreshno-zdrave/111491 Zdravno.net
Здравият стомах гарантира нашето вътрешно здраве

Нашето вътрешно здраве се гарантира от здравината на стомаха ни

Ако червата ни боледуват, тогава се получават различни по вид инфекциозни заболявания, надебеляваме и боледува стомашната ни система.

За да сеи радвате на здрав стомах, трябва да си осигурите храни, които са пълни с пробиотици, както и с пребиотици. Диетичните фибри, познати като пребиотици, подхранват полезните чревни бактерии.

Тези храни са с висок процент на диетични фибри премахват запека, помагат да се  поддържа баланса на захарта в кръвта и на холестерола.

Ястията, които са пълни с фибри са различните видове зеленчуци, също зърнените храни, както и сушените плодове. Пробиотичните храни се съдържат в артишока, зърнените култури, киселото зеле, както и в бананите.

За здравето на червата се грижат и полезните омега 3-мастни киселини. Те гарантират също, че във чревната фропа има най-голям брой от добрите бактерии.

Искате ли червата да ви са здрави, тогава избягвайте да солите много ястията си. Прекалената сол вреди на полезните чревни бактерии, сочи ново научно изследване.

Спецовете посочват идеалната закуска за червата. Такива са пълнозърнестите храни, продукти с мляко, лененото семе, ядките, плодовете, както и сушените плодове.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.