Чай от орехови листа променя живота и здравето ни

https://zdravno.net/narodna-medicina/chay-ot-orehovi-lista-promenya-zhivota-i-zdraveto-ni/112793 Zdravno.net
Чай от орехови листа променя живота и здравето ни

Орехът е известен с лечебните си качества

За лечение може да се използват почти всички негови части. Орехът е богат на хранителни вещества, антиоксиданти. Чаят от орехови листа действа за цялостното здраве на организма ни.

Листата от орех са богати на витамин С и други полезни вещества. Лекува възпаление на стомаха и червата, диария, запек, като и при отравяне.

Редовното пиене на чай от орехови листа се грижи за здравето на сърцето. Чаят съдържа антиоксиданти, които намаляват лошия холестерол и риска от образуване на плаки по кръвните съдове. В резултат се намалява кръвното налягане, а сърцето остава здраво.

Редица изследвания показват, че чаят от орехови листа снижава захарта в кръвта. Увеличава чувствителността им към инсулина и така помага срещу диабета.

Редица вещества в този чай помага да се укрепи имунитета.Редовната консумация защитава организма срещу много болести, като и настинки.

Колкото и невероятно да звучи, но чая от орехови листа ни помага за здрав сън.Той притежава седативни свойства, които подобряват качеството на съня.Чаят се прие преди лягане, за да ни гарантира здрав и качествен сън.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.