Пчелен продукт ни защитава от летните вируси и засилва имунитета

https://zdravno.net/narodna-medicina/pchelen-produkt-ni-zashtitava-ot-letnite-virusi-i-zasilva-imuniteta/137349 Zdravno.net
Пчелен продукт ни защитава от летните вируси и засилва имунитета

Лято е, приятните емоции са на макс, както и риска от вирусни инфекции

Един от начините да се защитим или предпазим от тях е използване на клеева тинктура или прополис. Той е мощен пчелен продукт, познат още от древността.

Прополисът  притежава силни противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства.

Пчелите събират смолисти вещества от дърветата, които ги комбинират с ензими и така създават прополиса. С него дезинфекцират кошера и го защитават срещу различни болести.

Затова и той може да бъде мощен защитник за здравето ни през лятото. Клеевата тинктура може да се приема вътрешно  и външно.

За вътрешна употреба се приемат по 20-30 капки, разтворени в чаша топла вода или чай по два-три пъти на ден. Така ще укрепим имунитета си и ще се предпазим от вируси, и бактерии.

Прополисът съдържа вещества, които се борят със свободните радикали и така засилва имунната система. По този начин се намалява риска от заразяване с летни вируси и укрепваме общото ни здраве.

Клеевата тинктура може да се използва и външно. За лечение на малки рани, различни кожни проблеми, както и срещу ухапвания от насекоми. Ефективна е  и срещу слънчевите изгаряния.

За да гарантираме добра защита за здравето, е необходимо да съчетаваме клеевата тинктура със здравословното хранене, добра хигиената  и физическата активност.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.