Рецепта с чесън и орехи сваля нивото на лошия холестерол

https://zdravno.net/narodna-medicina/recepta-s-chesan-i-orehi-svalya-nivoto-na-loshiya-holesterol/131254 Zdravno.net
Рецепта с чесън  и орехи сваля нивото на лошия холестерол

Знаем, че холестеролът присъства във всички тъкани

Той е един от продуктите на метаболизма и попада в тялото от животинските продукти. Холестерол в големи количества има в жълтъка на яйцата, както и в карантиите, като говежди и свински черен дроб, шкембе, бъбреци и други.

Ако нивата на това вещество е по-висока, тогава може да се разболеем от инсулт или инфаркт на миокарда. Излишъкът от холестерол може да провокира развитието на камъни в жлъчката.

Руският лечител  и натуропат Александър Огулов посочва една рецепта за борба с лошия холестерол. За нея са необходими орехи, скилидки чесън и прясно мляко.

Орехите съдържат цяла гама от микро-и макроелементи, витамини и антиоксиданти. Те са ценни и заради наличието в тях на полиненаситени мастни киселини.

Редовната консумация на ден от шепа орехи намалява лошия холестерол с 10 на сто.Но ядките трябва да са сурови, не печени, осолени или карамелизирани, които повече вредят, вместо да помагат.

Само по 3 скилидки чесън на ден нормализира нивата на лошия холестерол. Предотвратява и образуване на съсиреци.

Проблема се решава със следната рецепта. 100 г орехови ядки, 5 скилидки чесън и 400 мл прясно мляко. Чесънът и ядките се смилат, прехвърлят се в съд и се заливат с леко затоплено мляко.

Покрива се и се запарва за около 1 час. Лекарството се приема по 15 мл 3 пъти на ден, на гладно. Лечението продължава от 3 седмици до няколко месеца.

Източник: Ретро

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.