„Златно мляко“ ни връща младостта и вдига имунитета

https://zdravno.net/narodna-medicina/zlatno-mlyako-ni-vrashta-mladostta-i-vdiga-imuniteta/122067 Zdravno.net
„Златно мляко“ ни връща младостта и вдига имунитета

Тази рецепта със „златното мляко“ набира все повече известност

И няма как да е  иначе, защото носи страшно много ползи за тялото и здравето ни. Едно от нещата, които ни дарява е това, че връща младостта и отдалечава от нас стареенето. Лекарството засилва имунитета на макс, особено в тези студени времена, когато грипът е чест спътник.

Илачът, освен това, предотвратява нарастването на онкологичните клетки, твърдят съветски учени. В добавка напитката подобрява дишането, понижава холестерола и ускорява обмяната на веществата.

За първи път рецептата със „златно мляко“ е измислена в Индия.Какво ни трябва за нея?

За целта ни е необходима малка лъжичка куркума, щипки канела и черен пипер, смлян джинджифил, семена от кардамон, лъжичка мед и чаша мляко.

За да е ползата по-голяма може да използваме растително мляко, соево или кокосово.Всички съставки се изсипват в една тенджера и се оставят да заврят на котлона.

След като заври, котлона се намалява и се оставя да къкри още пет минути.Оставя се на котлона, докато сместа придобие златист цвят и наоколо се понесе аромат.

После течността се прецежда и се оставя да изстине или се изпива гореща, според предпочитанието. Действа и при двата случая.Но не се препоръчва при бременни, при хора със стомашни и бъбречни проблеми.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.