Имате проблеми със съня? С тези два плода проблема е решен

https://zdravno.net/zdravni-novini/imate-problemi-sas-sanya-s-tezi-dva-ploda-problema-e-reshen/54331 Zdravno.net
Имате проблеми със съня? С тези два плода проблема е решен

Сънят е важен за нашето здраве

Отговорен за здравия сън е мелатонина, произвеждан от нашата епифизна жлеза. Колкото по-продължителен е съня ни, значи количеството е завишено в организма ни.Действа и на женските хормони, също помага при болезнен мензис.

Мелатонинън помага и при нервната дегенерация, която се появява при болестта на Алцхаймер и паркинсон.

Производството на мелатонина е най-високо преди пубертета, стабилизира се до 40-та годишнина и и намалява след като прехвърлил 90-те.

Веществата, които влияят на мелатонина, учените открили ив два плода. Това се серотонин и антиоксиданти, които ни помагат да заспим по-бързо и за се събуждаме по-рядко през нощта.

Това са кивито и черешите.Те са богати на веществата, които предшестват образуването на мелатонина. Имат уникален химичен състав, който гарантира много ползи за съня. Затова е добре да се хапва от тях преди лягане, ако искате здрав и продължителен сън, без прекъсвания през нощта.

Доказано е, че само едно киви на вечер подобрява съня в пъти повече от другата ситуация.Но ако това се случва поне четири седмици или в продължение на един месец.

Учените са провели изследване, което доказало безспорно, че сънят на тези, които хапвали киви се подобрил около три пъти.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.