Кои храни не са полезни за закуска?

https://zdravno.net/zdravni-novini/koi-hrani-ne-sa-polezni-za-zakuska/137159 Zdravno.net
Кои храни не са полезни за закуска?

Неправилно е да се лишавате от първото хранене за деня

Според експертите това повече вреди, отколкото да носи полза. Причината е, че със закуската ние възстановяваме енергийния баланс, след като станем от сън.

Ако не закусвате, това ви кара да преяждате и да искате да консумирате по-късно храна, богата на мазнини, както и на повече калории.

Ако обичате да хапвате кисело мляко на закуска, не бива да е йогурт, а обикновено кисело мляко, без подсладители и добавки.

Енергийните барове са много популярни, особено ако сте на път. Те обаче не носят никаква полза за организма, особено сутрин. Заменете ги с десерт, който сте си направили вкъщи.

Кроасаните с масло също са предпочитана закуска от някои.Но един кроасан се равнява на четири филийки хляб бял хляб. Съдържат също така много захари, калории и в тях липсват протеини.

Тостовете е друга, популярна и бърза закуска. Закуската с припечена филийка няма полза за здравето, а и след час огладнявате. Добре е към тоста да прибавите омлет със зеленчуци и тостът да е с пълнозърнест хляб.

Вкусните понички със захар може да хапнете на обяд, но не и на закуска.Въглехидратите, мазнините и захарите не се препоръчват за старт на деня.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.