Кои храни правят кожата ни по-млада и здрава?

https://zdravno.net/zdravni-saveti/koi-hrani-pravyat-kozhata-ni-po-mlada-i-zdrava/53116 Zdravno.net
Кои храни правят кожата ни по-млада и здрава?

Има храни, полезни за здравето ни

Тези суперхрани са несамо богати на полезни вещества, минерали и витамини. Не само се грижат за здравето ни, но се борят с болести и са полезни за кожата.Защото я поддържат млада и здрава.

Една от тях е  нарът. Той е богат на антиоксиданти. Плодът пази кожата от стареене, като антиоксидантите в тях са в пъти повече от тези в зеления чай или виното.

За млада и свежа кожа добавете към ястията си и семена от чия. Те съдържат полезни мазнини и помагат да се задържи влагата в кожата. Богати са на вещества, минерали, витамини, които правят кожата свежа и млада.

Оранжевите зеленчуци, като тиква, моркови, сладки картофи и други са богати на каротеноиди. В тялото се превръщат във витамин А, който придава красота и здраве на кожата. Пази ни също от свободните радикали. Богати са и на витамин С, който отговаря за синтеза на колаген и други витамини.

Червеното цвекло помага да се детоксикираме, намалява възпалението и преждевременното остаряване. Зеленчукът съдаржа гама от витамини.

Киноата е богата на вещества, които помагат за еластичността на кожата и за намаляване на образуването на бръчки.

 Листните зеленчуци също са добър избор, заради наличието на витамин К, който подобрява кръвообращението и съсирването на кръвта. Намалява възпалението и пази от кожни проблеми, както го прави и куркумата.Предпазва кожата от стареене, защото действа като антиоксидант.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.