С колко години удължава живота ходенето?

https://zdravno.net/zdravni-saveti/s-kolko-godini-udalzhava-zhivota-hodeneto/54555 Zdravno.net
С колко години удължава живота ходенето?

Има различни теории за ходенето и физическата активност

Но движението е в основата на здравето. В това са обединени учени от различни страни.

Според различни проучвания това е наистина така. По думите на топ кардиолог, ако ходим по два часа на седмица, това удължава живота ни в граници от шест до цели дванадесет години.

Освен това хората може да се обединят  и да концентрират социалния си живот именно на база ходене. Но това може да извършва всеки човек и самостоятелно.

В тази връзка собствената воля също е достатъчна, за да ходим повече и така да удължим продължителността на живота ни.

Това мнение подкрепят  и учени от Япония. Те са доказали категорично, че три пъти седмично  е достатъчно да ходим по 8000 крачки, за да намалим риска от болести на сърцето и на кръвоносните съдове.

Експертите са провели изследване в продължение на осемнадесет години. В резултат са установили, че хора, които изпълняват това правило, имат с шестнадесет процента по-малък риск от смърт заради сърдечно-съдови болести.

Според испански спецове, ако дори седем минути на ден сме физически активни, това категорично подобрява здравето ни.

Изводът на спецовете, базиран на години проучвания е установено, че физическата активност, упражненията, както и движението, ни даряват със здраве  и дълголетие.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.