С този боб сваляте кръвно и се пазите от инфаркт

https://zdravno.net/zdravni-saveti/s-tozi-bob-svalyate-kravno-i-se-pazite-ot-infarkt/52072 Zdravno.net
С този боб сваляте кръвно и се пазите от инфаркт

Определен вид боб нормализира кръвното и ни пази от сърдечен удар

Този продукт е изключително богат на калий. Този микроелемент не само снижава високото кръвно налягане, но и намалява възможността да получим инфаркт. И то с цели 24 на сто.

Когато страдаме от хипертония, тогава сърцето бие по-ускорено, за да поддържа нормалното кръвообращението в организма ни. Но с времето жизненоважни органи се натоварват повече и това може да ни докара инфаркт или мозъчен удар.

Много фактори влияят на хипертонията. Високо кръвно налягане се провокира от наднорменото тегло, от пушене на цигари, както и от прием на алкохол. В тази връзка пръст има и диетата. Както е добре известно, солта вдига кръвното налягане.

Причината е, че натрия в нея помага на тялото да задържи вода, а оттам се получава натиск върху стените на кръвоносните съдове.

Но ако приемаме повече калий, това стопира вредното влияние на солта върху кръвното налягане.

Но една от храните, които смъкват високото кръвно налягане, е лимския боб. В стотина грама от този продукт има 508 мг калий. Той има повече от този елемент, отколкото банана, който също е добър източник на калия.Според редица проучвания повишеното приемане на калий снижава високото кръвно налягане, без никакви неблагоприятни ефекти върху организма ни.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.