Вредни ли са презрелите банани с тъмни петна?

https://zdravno.net/zdravni-saveti/vredni-li-sa-prezrelite-banani-s-tamni-petna/51957 Zdravno.net
Вредни ли са презрелите банани с тъмни петна?

Често банани с много тъмни петна отиват на боклука

Само че плодовете са истинска витаминозна бомба. Защото съдържат цял куп полезни вещества и витамини. Този сладък плод предотвратява тежки заболявания атеросклероза, инфаркт и инсулт.

Сладките плодове застопоряват високото кръвно, чистят вени и артерии, снижават лошия холестерол. Южната вкусотия чисти токсини, бори се с анемията, насърчава растежа на полезните бактерии в дебелото черво и освен това се грижи за доброто зрение.

Намалява и риска от опасната глаукома, защото са богати на каротеноиди, както и на антиоксиданти.Бананите действат добре и на хора, страдащи от язва и рефлукс.

Определено бананите са по-здравословни, когато са узрели. Бананите са по-богати на антиоксиданти и се консумират по-лесно.Когато са зрели, те увеличават имунитета и също белите кръвни телца.

Тъмните петна не би трябвало да ни притесняват, твърдят експертите.Те разкриват за процеса на зреене на плода.И затова не носят вреда на организма, а напротив, само ползи. Японски учени са установили, на базата на изследвания, че презрелите банани имат противоракови свойства и са по.здравословни от зелените.

Плодовете обаче не бива да се препоръчителни за хора, които страдат от някои болести. Те не се препоръчват за хора, страдащи от диабет, както и тези с висока кръвна захар.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.