Дърводелски плевел се справя успешно с камара болести

https://zdravno.net/bilki/darvodelski-plevel-se-spravya-uspeshno-s-kamara-bolesti/115717 Zdravno.net
Дърводелски плевел се справя успешно с камара болести

Тази ароматна билка е многогодишно растение

Растението е добре познато и лекува куп болести.Това е често срещания в планинските и гористи местности бял равнец.

Билката е позната под доста имена. Сред най-известните са полския хмел, кървава трева, гигантски бял равнец и други. Наричана е още дърводелски плевел, защото се използва от тези майстори, за да лекува раните им при честото им нараняване.

Билката може да се отглежда в градините и заради многобройните си лечебни качества.

В градинарството се използва, за да предотврати ерозията на почвата.Използва се и за храна на селскостопанските животни в Австралия и Нова Зеландия.

Могат да се консумират цветовете, както и листната маса на растението. Някои дъвчат листата му при болки на зъбите. Прясно набраните листа спират кръвотечението, помага при менструално кървене. Освен това помагат в борбата с треската,

При мастит на гърдата също помага белия равнец.При това заболяване спецовете препоръчват да се редуват топли и студени бани.

Белият равнец се използва и при настинка. Чаят бори настинката и изважда от тялото ни токсините.Растението се справя успешно с астматичните пристъпи, успокоява цялата дихателна система.Ускорява и лечението  при възпаление на дихателните пътища.

При нередовен мензис билката също помага много успешно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.