Тази билка е добре да я имате в дома си!Спасява ни от болки в ушите и гнойни рани

https://zdravno.net/bilki/tazi-bilka-e-dobre-da-ya-imate-v-doma-sispasyava-ni-ot-bolki-v-ushite-i-gnoyni-rani/135037 Zdravno.net
Тази билка е добре да я имате в дома си!Спасява ни от болки в ушите и гнойни рани

Болките в ушите са не само неприятни, но може да ни докарат инфекции

Ако болното ухо не се лекува, може да ни причини намаляване на слуха и един куп усложнения.

Прекомерното почистване на ушната кал може да ни докара отит.Други рискови фактори за заболявания на ушите може да са прекомерната влага или локалната травма.

Хората, които тренират плуване са предразположени към това, понеже при тях се задържа вода във външния слухов проход. При което се получава замърсяване, а средата благоприятства за развитие на бактерии или гъбични инфекции.

Оплакванията при това заболяване са болки в ушите, чувство за пълнота в ухото и намаляване на слуха. При правилно лечение, болките преминават до седем дни.

При възпаление на вътрешното ухо, при което се разполага органа на слуха и равновесието, се получава вътрешен отит или лабиринтит.

При тези заболявания симптомите са болки в ушите, изтичане на течност от ухото и намален слух. Терапията е топли компреси, капки за уши и обезболяващи лекарства. При болки над 48 часа се взимат и антибиотици.

Но има една билка, която помага при болки в ушите, както и при гнойни рани. Действа и при мазоли. И това е добре познатата дебела мара.

Добре е да я имате в къщи, съветват спецовете. За лечение се използват пресни листа, като предварително се обелва външната ципа и се счукват. Капват се няколко капки в ушния канал.

Източник: Билки, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.