Това не го знаете! Ето защо копривата е толкова полезна

https://zdravno.net/bilki/tova-ne-go-znaete-eto-zashto-koprivata-e-tolkova-polezna/131776 Zdravno.net
Това не го знаете! Ето защо копривата е толкова полезна

Копривата  е изключително полезна за нашето здраве

Това растение е като природна аптека. Парливото растение лекува различни болести, помага да се чувстваме здрави и изпълнени с енергия.

Парливото растение бори много и различни заболявания. Билката се справя успешно с алергии, анемия, заради съдържанието на желязо в себе си,също така и с артрита.

Доказано е, че копривата помага и при диабета, освен това понижава високото кръвно налягане, справя се отлично с кожни проблеми, както и с още много други заболявания.

Копривата съдържа много полезни вещества. Богата е на серия витамини, като К, С и А. Съдържа също така минерали, като желязо, калций и магнезий.

Копривата има в състава си и ценни аминокиселини, както и антиоксиданти, които помагат на имунната система, подобряват кръвообращението.

Също така е известно, че тези вещества намаляват възпалението, което причинява много болести и помагат за цялостното здраве на организма.

Но преди да пристъпите към консумацията на копривата, добре е да се обърнете към специалист. Някои хора не могат да консумират от тази ценна билка, заради възможни алергични реакции.

Копривата вреди на хора с проблеми на бъбреците, също така внимателно да се хапва от бременни жени и деца.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.