Това обикновено растение! Снижава кръвното и „лошия“ холестерол, носи огромни ползи за здравето

https://zdravno.net/bilki/tova-obiknoveno-rastenie-snizhava-kravnoto-i-loshiya-holesterol-nosi-ogromni-polzi-za-zdraveto/133691 Zdravno.net
Това обикновено растение! Снижава кръвното и „лошия“ холестерол, носи огромни  ползи за здравето

Това обикновено растение носи огромни ползи за здравето ни

Познато е още на римляните, древните египтяните и гърците като чудодейна билка. В традиционната китайска медицина се използва от още 1000 години.

Това е глухарчето, което е аптека за полезни вещества. Растението е богато на фибри, минерали, витамини, както и на много полезни вещества.Полезни са почти всички части-цветове, стъбло, карен, листа.

Цялото растение съдържа антиоксиданти, които пазят клетките от увреждане и защитават от оксидативен стрес.

Глухарчето подобрява работата на стомашно-чревния тракт, повишава имунитета, понижава кръвното налягане, както и лошия холестерол, нормализира обмяната на веществата.

Сокът от листата на глухарчето помага да се възстановят чернодробните клетки, премахва камъни в бъбреците и жлъчката.

Коренът от това растение помага да се нормализира работата на бъбреците и премахва болките от артрит. Помага също да се стабилизира централната нервна система и намалява нивата на кръвната захар.

Цветовете на билката подобрява работата на сърдечно-съдовата система и намалява нивата на кръвната захар. Освен това стопира развитието на онкологични болести, активира мозъчната дейност, има диуретично действие.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.