4 храни- благословия за отделителната система и жлъчката

https://zdravno.net/bolesti/4-hrani-blagosloviya-za-otdelitelnata-sistema-i-zhlachkata/112529 Zdravno.net
4 храни- благословия за отделителната система и жлъчката

Много жени страдат от проблеми на пикочния мехур

За да намалите риска от заболяване и неволното изпускане на урина тези четири храни ще ви помогнат. Те ни „спасяват“ и от проблеми с жлъчката.

Тях непременно ги включете в диетата си.

Една такава невероятна храна са черните боровинки. Според редица проучвания ако жените хапват по една шепа от тях намаляват инфекциите на пикочния мехур с един и половина пъти. Те пазят и от бактерии в отделителната система.

Магнезият пази пикочния мехур от възпаления. Освен това се справя с натрупване на излишен калций, който се втвърдява и образува камъни. В спанака и броколито има от този минерал, но най-много се намира в тиквените семки.

В киселото зеле се намират изключително много пробиотици. Те поддържат достатъчно количество полезни бактерии в червата. Колкото по-здрави са червата, толкова по-здрава е жлъчката  и има по-малка нужда да отделя сокове.

Другата храна, която  е като балсам за пикочния мехур и за жлъчката е фасула. Особено е ценен за тези хора, които се хранят с високо съдържание на мазнини и холестерол. Той пречи да се образуват камъни в жлъчката, което се случва заради прекалената употреба на червено месо и мазни храни.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.