Чай смъква кръвната захар и се грижи за здравето

https://zdravno.net/bolesti/chay-smakva-kravnata-zahar-i-se-grizhi-za-zdraveto/53468 Zdravno.net
Чай смъква кръвната захар и се грижи за здравето

Ползата от този традиционен чай е огромна

Тази топла напитка прави чудеса със здравето в дългосрочен план. Този чай е добре познатия ни зелен чай.

Според серия от проучвания, в американски университети, е установено, че пиенето на този чай подобрява здравето на червата и смъква захарта в кръвта ни.

Не за първи път спецовете посочват качествата и ползата на този вид чай за здравето ни и то в продължителен период от време.

Но с кръвната захар не се свършват ползите от този зелен чай. Установено е чрез експерименти, че зеления чай подобрява здравето на сърцето. И то защото съдържа антиоксиданти, които понижават лошия холестерол. Тази гореща напитка подобрява и здравето на кръвоносните съдове.

Интересното в случая е, че напитката укрепва здравето на мозъка, подобрява настроението, снижава стреса и ни дарява със спокоен и здрав сън.

Но една от най-големите ползи на зеления чай е да се намали възпалението в организма, което подобрява здравето на тялото ни.

Дори пиенето на литър зелен чай на ден не вреди на тялото, нито на съня ни. В него няма толкова кофеин, колкото се съдържа в кафето или дори в черния чай.

Но най-добре за здравето е чай,  който не се подслажда със захар. Подсладените напитки засилват възпалението в тялото ни.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.