Д-р Георги Гайдурков: Вирусите бягат от люти подправки и пресни плодове

https://zdravno.net/bolesti/d-r-georgi-gaydurkov-virusite-byagat-ot-lyuti-podpravki-i-presni-plodove/118989 Zdravno.net
Д-р Георги Гайдурков: Вирусите бягат от люти подправки и пресни плодове

Д-р Георги Гайдурков дава ценни напътствия как да не се разболеем от вируси или от грип.

Лекарят е специализирал нутрициология  и клинична психология. Той съветва как да се предпазим от вируси без лекарства, само с люти подправки и консумацията на много пресни плодове и зеленчуци.

Експертът съветва да се приемат не само пресни плодове и зеленчуци, сурови ядки  и смутита.Да консумираме много люти подправки, като чушки, джинджифил, чесън, кромид, куркума, черен пипер и други.

Вместо хапчета, съветва да се дъвчат 10-15 зрънца на бъзак. Също така да се правят инхалации с масло от чаено дърво и евкалипт. Ако вече вируса ни е „нападнал“ да си правим контрастен и горещ душ, да слагаме краката в топла вода и масаж, разтриване с камфоров спирт.

„Микробите виреят в отпадъчни вещества. Тялото ни непрекъснато се разпада е изгражда отново. Основно тялото ни се изгражда от консумацията на храни. Няма частица в нас, която да не идва от храната ни. Единствено кислородът идва от въздуха. Ако организмът ни извежда тези отпадъчни и токсични вещества от тялото ни, тогава сме в добро екологично равновесие.Но трупаме ли някъде в нас отпадъчни вещества, те благоприятстват развитието на болестотворните микроби. Затова редовно трябва да посещаваме тоалетната“, е съветът на лекаря.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.