Детоксикация, а не диета ни спасяват от излишните килограми

https://zdravno.net/bolesti/detoksikaciya-a-ne-dieta-ni-spasyavat-ot-izlishnite-kilogrami/133430 Zdravno.net
Детоксикация, а не диета ни спасяват от излишните килограми

След празниците кантарът вероятно е показал ужасяващи цифри

За да сме в добра форма за лятото, добре е да свалим няколко килограма. Но излишното тегло може да го направим не с диети, а с детоксикация, предлагат експертите.

Дори мисълта за гладна диета вреди.Лишаването на организма от храна забавя метаболизма и прави отслабването доста по-трудно.

За да прочистите тялото си и да се отървете от излишните мазнини е добре да се храните по 4-5 пъти на ден, на малки порции.

А правилната храна са чисти протеини, зеленчуци и плодове. Макар да се храните със здравословна храна, това не означава да прекалявате, защото така затормозявате преработването.

За да се възстанови работата на организма е добре да се спрат въглехидратите за три дни. А такива са ориз, картофи, хляб и  други продукти, съдържащи нишесте.

Денят може да започнете със смути, чаша с топла вода и лимон, фреш, ядки, чай без захар, плод.

Или пък с чаша със зелен чай. Той съдържа вещества, които намаляват лошия холестерол и премахва излишните течности от тялото ни.

Пречистваме тялото си от токсини и излишните мазнини още с цитрусови плодове, ягоди, киви, череши, ананас.

Детоксикиращ агент също така  е лимонената вода, богата на витамин С. Прочиства тялото от токсини, прочиства черния дроб и подобрява храносмилането.

Източник: Марица

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.