Диетолозите: За и против консумацията на сладолед!

https://zdravno.net/bolesti/dietolozite-za-i-protiv-konsumaciyata-na-sladoled/137731 Zdravno.net
Диетолозите: За и против консумацията на сладолед!

През лятото често посягаме към сладоледа

Това ледено лакомство е сред най-популярните десерти през горещите дни.Сладоледът е по-богат на калций и на протеини в сравнение с останалите десерти.

Освен това съдържа оптимално количество мазнини и протеини, които не предизвикват „скокове“ на кръвната захар, казват диетолозите.

Две трети от чаша млечен сладолед съдържа препоръчителната доза от калций за възрастен човек за деня, която е 12 на сто. Калцият, както знаем, се грижи за здравината на костите, зъбите и мускулите.

Протеините в сладоледа са колкото в едно яйце.По думите на спецовете заради оптималното количество на мазнини и протеини не се наблюдава твърде рязкото повишаване на глюкозата в кръвта.

Това намалява риска от развитие на диабет, както и на сърдечно-съдови болести.

Въпреки тези безспорни предимства на сладоледа пред останалите десерти, с леденото лакомство трябва да се внимава, съветват експертите.Причината е, че той съдържа високо количество на захари.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.