Доц. Ангел Кунчев: Истината за новата китайска чума!

https://zdravno.net/bolesti/doc-angel-kunchev-istinata-za-novata-kitayska-chuma/123328 Zdravno.net
Доц. Ангел Кунчев: Истината за новата китайска чума!

Доц. Ангел Кунчев проговори за новата истерия, уплашила света и българите

Главният държавен здравен  инспектор е категоричен, че китайската пневмония не е нова. Разпространяващото се респираторно заболяване е старо, просто сега се е получил рестарт, твърди специалистът.

С тези думи експертът успокои българите от телевизионния ефир.

По думите му и по събраните данни той е категоричен, че нов вирус няма. Доц. Кунчев е убеден, че случващото се в Китай е просто ренесанс на преди ставащото там и то преди пандемията от коронавируса.

Нищо ново не се е случвало, просто това било „събуждане“ на стари болести като микоплазмени пневмонии, аденовируси,респираторни вируси, също така и някои нови вирусни инфекции.

„Това е просто коктейл от вируси, типичен за сезона и поставен върху хора, които са били две или три години в изолация заради Ковид пандемията. И е напълно нормално да заразяват доста повече от преди“, уточни главният държавен здравен инспектор.

Доц. Кунчев поясни, че сега е имало вълна от зараза с пневмония във Великобритания, която се пренесе отчасти в Нидерландия и Дания. Но тя се овладява и лекува с антибиотици. Предава се чрез близък контакт. В Гърция пък върлува пневномия, която идва от болниците и се лекува по-трудно, заяви специалистът.

По думите на доц. Кунчев микоплазмените пневмонии се диагностицират доста по-трудно.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.