Доц. Кунчев: Атакуват ни щамовете „Дарвин“ и „Виктория“!

https://zdravno.net/bolesti/doc-kunchev-atakuvat-ni-shtamovete-darvin-i-viktoriya/116750 Zdravno.net
Доц. Кунчев: Атакуват ни щамовете „Дарвин“ и „Виктория“!

Все още не са настъпили със сила респираторните вируси

По думите на главния държавен здравен инспектор тази зима ще ни атакуват грипните вирусни щама на „Дарвин“ и „Виктория“.

Няма начин със старта на новата учебна година да няма атака на вируси, заради струпването на голямо количество ученици.

Според доц. Ангел Кунчев тези два грипа вероятно ще се превърнат в епидемични. Но той успокои хората, че те влизат в състава на ваксината. И поради това призовава възрастните хора, както и тези с хронични болести да се ваксинират. Тази година има завишено количество на ваксините, а и ги има във вид и на свободна продажба.

„Всеки по-рисков пациент може да си сложи ваксина в периода октомври-ноември“, съобщи главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Във връзка с водната стихия, потопило Царево под вода той обясни, че винаги има опасност от избухване на зараза при такива екстремни ситуации.

Причината за това е повдигане на нивото на водата. В такива случаи тя залива септични ями и резервоари от всякакъв вид.Според него риск има от избухване на болести, но все пак той е нищожен. „Защото няма задържане на водата, както при други наводнения. Тя се оттече към реките в рамките на едно денонощие и няма залети огромни площи“, обясни ситуацията доц Кунчев.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.