Домашни рецепти срещу силно главоболие

https://zdravno.net/bolesti/domashni-recepti-sreshtu-silno-glavobolie/126851 Zdravno.net
Домашни рецепти срещу силно главоболие

Главоболието се причинява от различни фактори

В забързаното ежедневие болката в главата може да се причини от стрес,недоспиване, недостатъчно хранене или приемане на вода,както и да е признак на различни болести като проблем с очите, синузит и други.

Болката в главата може да бъде с различна сила.

Освен традиционните, на помощ ни идва и нетрадиционната медицина. Ето няколко рецепти за премахване на главоболието. Един от тях е с черна ряпа, която се настъргва на ренде и се поръсва с оцет.Слага се на челото като компрес.

Един или два картофа се нарязват на тънки филийки и се поръсват със ситно смляно кафе. Слага се на памучен плат и се поставят на челото и на слепоочията.

Другият метод е  с две големи лъжици едра морска сол, която се стрива на прах и се пресява приз сито. Разтваря се в супена лъжица оцет.След това се смърка през носа, в зависимост от интензитета на болката.

Следващата рецепта е с настърган хрян. Количеството е колкото да се напълни една малка чиния. След това се слага на памучна кърпа. Човек с главоболието ляга или сяда и компресът се поставя на тила за около три или четири минути.

Той се държи толкова дълго, защото при по-продължително задържане започва да пари.Постепенно с този компрес може да увеличите времето до десетина минути.След като се свали компреса се маже с крем против изгаряне.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.