Експертите: Това е най-големия враг на мозъка!

https://zdravno.net/bolesti/ekspertite-tova-e-nay-golemiya-vrag-na-mozaka/123212 Zdravno.net
Експертите: Това е най-големия враг на мозъка!

Мозъкът е един от най-важните органи в тялото ни

Здравето на мозъка е много важно за цялостното здраве на организма ни.Според експертите най-големия му враг това е пиенето на алкохол. Спиртните напитки влияят негативно на мозъчната функция.

По думите на спецовете алкохолът е най-големия враг на мозъка и на неговата функция.Това е така, понеже спиртине напитки са директна невротоксичмна отрова, която действа негативно на фунциите на мозъка.

Докторите са на мнение, че спортът е отлично спедство, подобряващо мозъчната функция.Физическата активност позволява да се помпа голямо количество кръв през мозъка.

Така наппаво се „измива“ мозъкът от вредните вещества и това стимулира работата му. Чрез упражненията  ифизическата дейност мозъка получава достатъмно количество кислород и хранителни вещества. И о т дрега страна премахва всички онези вещества, от които мозъкът няма никаква необходимост.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.