Ето защо е полезно по-често да си хапваме банани!

https://zdravno.net/bolesti/eto-zashto-e-polezno-po-chesto-da-si-hapvame-banani/135038 Zdravno.net
Ето защо е полезно по-често да си хапваме банани!

Бананите са вкусни и питателни плодове, които ни засищат

Те са уникални и са богати на много полезни вещества.

Бананите съдържат трите вида подови захари-фруктоза,глюкоза и захароза.Те помагат за правилното храносмилане, забързват и метаболизма.

По-полезно е да ядете банани, вместо шоколад, защото и те съдържат хормона на щастието-серотонин.

Укрепват нервната ни система, заради високото съдържание на витамини от група В. Южният плод ни пази от анемия, поради високото им съдържание на желязо, който помага да се образува хемоглобин в кръвта.

Световните здравни организации препоръчват редовната консумация на банани. Причината е, че нормализират високото кръвно и пазят от инсулт.

Бананите повишават работата на мозъка и активират мозъчната дейност, което е доказано с редица експерименти.

Сладките плодове ни помагат да се изхождаме редовно, като подобряват перисталтиката на червата и помагат да се изхвърлят отпадните вещества от организма.

Според спецовете бананите са единствените плодове, които могат да се консумират от хора, страдащи от язва.Имате ли раздразнителен  и чувствителен стомах, също е полезно да хапвате от този плод.

Редовната консумация на банани регулират и понижават телесната ни температура. Заради високата концентрация на калий в тях не се препоръчват за хора, страдащи от бъбречна недостатъчност.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.