Гледайте ноктите си!Промяната алармира за различни болести

https://zdravno.net/bolesti/gledayte-noktite-sipromyanata-alarmira-za-razlichni-bolesti/53064 Zdravno.net
Гледайте ноктите си!Промяната алармира за различни болести

Ноктите разкриват от какви болести страдаме

Промяната в нокътната плочка алармира за различни заболявания. Това може да се случи заради бактерии, гъбички, механични удари, също и заради генетична предразположеност.

Голям процент от повредените нокти се дължат на гъбични инфекции. Заболяванията по нокътната плочка променя цвета, формата, дебелината, както и плътността им. Те може да се дължат на самостоятелни заболявания или да са вследствие на заболявания на вътрешните органи.

Експертите посочват, че здравите нокти имат розов цвят. Бели точки или ивици по тях алармират за механични повреди, както и за инфекциозни болести. Остатъчни кафяви ивици сигнализират за цироза на черния дроб, болести на черния дроб, заболявания на сърцето или на бъбреците.И то много тежки.

Нокти, които липсват или са малки, може да разкриват патологии на нервната система.

Генетични изменения разкриват чупливите и тънки нокти.Недостатъчната сяра, както и витамините А и В,биотин и калций  също са резултат при такива повредени нокти.Вдлъбнатата нокътна плочка разкрива  желязодефицитната анемия, инфекциозни и болести на ендокринната система. Нокти, които имат заоблена форма или са прекалено изпъкнали, подсказват за болести на белите дробове.Прекалената изпъкналост на нокътната плочка разкрива опасни болести на бъбреците, също риск от сърдечно-съдова недостатъчност.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.