Хумусът пази сърцето ни и ни спасява от рак

https://zdravno.net/bolesti/humusat-pazi-sarceto-ni-i-ni-spasyava-ot-rak/53016 Zdravno.net
Хумусът пази сърцето ни и ни спасява от рак

Хумусът носи много ползи за здравето ни

Той е една от здравословните храни, която има приятен вкус и е кремообразнан на вид. Става за закуска, при постене и се използва при много диети. Особено актуален е като разядка, както и на партита и сватби. Произходът му е от нахут, от който се прави паста във вид на крем. На изток е част от задължителната храна от векове.

В основата освен нахут, има още тахан, както лимонов сок, така чесън и зехтин. Храната доставя на организма протеини, въглехидрати, както и полезни мазнини.Хумусът е плътен на вкус, но носи много здравословни ползи за организма ни.

Той е богат на фибри, които поддържат ниски нивата на холестерола. Пазят сърцето и от атеросклероза.Тази храна ни спасява и от някои видове рак. Богат е на фолиева киселина, която ни пази от появата на доста карциноми. Списъкът на полезните качества на хумусът продължава с това, че съдържа много антиоксиданти.Те намаляват отрицателния ефект на свободните радикали, които организма произвежда. Това природно чудо подобрява здравето ни във всички аспекти.

 Хумусът е естествен антиоксидант. Помага да се лекува депресията, както и тревожността, гарантира ни и по-здрав сън.

Хумусът помага да се произвежда хормона серотонин, който ни дарява с по-добро физическо здраве.

Изобщо тази храна от Изтока ни дава не само по-добро физическо здраве, но и се грижи за психиката ни.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.