Искате да забавите хода на времето и да не стареете! Тези храни го правят

https://zdravno.net/bolesti/iskate-da-zabavite-hoda-na-vremeto-i-da-ne-stareete-tezi-hrani-go-pravyat/132228 Zdravno.net
Искате да забавите хода на времето и да не стареете! Тези храни го правят

Искаме дълго време да сме млади и жизнени

Не само физическите упражнения и ходенето помагат за това. Има храни, които също забавят стареенето.

В тази връзка помощниците, които ни помагат да отдалечим времето от нас са зърнените храни, зеленчуците, плодовете.

В тази листа влизат още ядките, рибата с високо съдържание на омега 3-мастни киселини, които са благотворни за сърдечно-съдовата система, както и ни пазят от рак.

Плодовете и зеленчуците са богати на витамини, минерали, антиоксиданти, както и на хранителни вещества, ценни за здравето. Те укрепват имунитета и ни пазят от различни болести.

Зърнените и бобовите култури съдържат фибри, протеини и желязо, които помагат на метаболизма и подобряват храносмилането.

Нишестените зеленчуци са сложни въглехидрати и добър източник на енергия.Те са пълни с „градивни елементи“, които с дълъг и дложен процес стават по-прости захари. Към тях принадлежат картофите, морковите, цвеклото, броколито.

Тези зеленчуци са богати на витамини, минерали, фолиева киселина, протеини, фибри. Помагат на сърдечно-съдовата, имунната система, дават устойчивост срещу стрес,  предпазват от възпаления, както и от много болести.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.