Искате здрави венци! Тогава не яжте тези храни

https://zdravno.net/bolesti/iskate-zdravi-venci-togava-ne-yazhte-tezi-hrani/116958 Zdravno.net
Искате здрави венци! Тогава не яжте тези храни

Болестите по венците се причиняват от плаката

Тя е тази, която покрива зъбите и съдържа много бактерии.Някои храни засилват този процес. Има три вида храни, които предпазват венците.

Едни от основните храни, които повреждат венците, това са газираните напитки. Те са богати на захари, които се разграждат на киселина и тя руши зъбния емайл.

Тези видове напитки съдържат добавена захар, също така фосфорна и лимонена киселина, които поразяват зъбния емайл.

Киселите плодове също са много вредни, защото рушат зъбния емайл. Той омеква за кратко време, след като се приеме кисела храна, но слюнката много бързо го възстановява. Тя има и свойството да неутрализира киселинността в устата ни.

Затова не бива изцяло да се откажем от киселите плодове. Просто трябва да ги консумираме умерено и да внимаваме.

Експертите съветват да се избягва и хляба. Простите въглехидрати, намиращи се в тестените изделия, също така бисквитите и зърнените храни, се превръщат бързо в захари. Те притежават лепкава текстура, която остава в пространството между зъбите.

В резултат храната остава в тези кухини и предизвикват възпалителни процеси.

 

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.