Как да намалим лошия холестерол без хапчета?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-namalim-loshiya-holesterol-bez-hapcheta/53815 Zdravno.net
Как да намалим лошия холестерол без хапчета?

Лошият холестерол е вреден за организма

Той може да причини различни болести на сърцето, както и на цялото ни тяло. Ако проблемът стигне далеч, може да се стигне дори до трудности в ходенето и говоренето, както и куп опасни болести.

Има обаче лесни стъпки, според които може да снижите високия холестерол  и то без хапчета.

Един от начините е да водите здравословен начин на живот.Трябва да консумираме здравословни храни, с минимално количество наситени мазнини. Да включваме в диетата си ненаситени мастни киселини, като зехтин, ядки, мазна риба и различни видове семена.

Друг начин да се „спасим“ от лошия холестерол е да наблегнем повече на растителната храна.Тя съдържа вещества, които намаляват количеството на мастните молекули в кръвта ни.

За да намалите високия холестерол, друг начин е  да поддържате здравословно тегло.Затлъстяването и излишните килограми влошават този процес.Според експертите повишаването на теглото води до по-висок холестерол.

Заседналият начин на живот също предизвиква тези нежелани последици. Затова  важно е да има повече физическо движение, както и умерени тренировки.

Наситените мазнини в храната също водят до появата на „лош“ холестерол. Яйцата, месото, млечните продукти, колбасите са необходими за нормалното функциониране на тялото, но не бива да се прекалява с тях.

Злоупотребата на алкохола вреди на черния дроб и сърцето.А черния дроб бори токсините, които повишават нивата на холестерола.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.