Как да се справим с хипертонията без хапчета?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-se-spravim-s-hipertoniyata-bez-hapcheta/126617 Zdravno.net
Как да се справим с хипертонията без хапчета?

Високото кръвно налягане е опасно и може да ни докара куп опасни заболявания

Затова е много важно то да се следи. Има хора, които с години живеят с хипертонията, без да разберат за нея.

Причините за това са много, като наднормено тегло, заседнал начин на живот, лоша диета, диабет, генетична предразположеност, прекаляване с алкохола и тютюнопушенето и още доста неща.

Но не винаги трябва да прибягваме към хапчетата, за да свалил високото кръвно налягане. Има алтернативни начини, с които може да го направим.

Един от тях е айран с канела. Тази ароматна подправка е не само вкусна и мирише добре, но и действа добре на здравето. Тя помага на нервната система, освен това снижава високото кръвно налягане.

Сложете в айрана половин малка лъжичка канела, може и малко мед. Напитката действа почти веднага и то ефикасно.

Ако редовно приемате скилидки чесън, тогава ще ликвидирате високото кръвно налягане. Миризливият зеленчук е природен антибиотик. Сваля високото кръвно и слага край на лошия холестерол.

Един трик сваля кръвното моментално. Сложете палеца и средния пръст зад меката част на ухото. После упражнете натиск надолу към ключицата. Упражнението се прави 7-8 пъти зад всяко ухо.

Силен помощник на битката срещу високото кръвно налягане е чаят от каркаде.Той помага и на нервите, действа като антидепресант.Той подсилва и имунитета, заради куп полезни вещества в него. Действа и върху теглото.

Източник: Актуално.ком

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.