Какви болести може да ни докара плуването в морска вода?

https://zdravno.net/bolesti/kakvi-bolesti-mozhe-da-ni-dokara-pluvaneto-v-morska-voda/112762 Zdravno.net
Какви болести може да ни докара плуването в морска вода?

Море, слънце, топли плажове и безбрежност

Това най-често е представата ни за ваканция и почивка. Само че морската вода не винаги е безопасна. Често, след плуване, някои от хората не се чувстват комфортно,  а и здравето им сериозно страда.

Гастроентеритът най-често ни докарва морската вода.Проявява се като гадене, повръщане,треска. Също така може да се повиши температурата и да страдаме от болки в корема.Затова при плуване е добре да дължим устата си затворена, съветват експертите.

Друго заболяване, което могат да ни причинят микробите в морската вода е диарията.Плуващият трябва само да поеме малко от така заразената вода и да се разболее.Освен това морската вода има доста сол, която задържа водата в нашето тяло.

Когато морската вода, пълна с бактерии и и микроби навлезе във външната ушна мида, може да ни причини външен отит.При това положение тя се задържа там и причинява сърбеж, болка и дори подуване. В някои случаи от ухото може да изтече гной. Когато влезе вода в ухото ни, трябва да го наклоним и да изтръскаме водата.Или след плуване внимателно да подсушим ушите с мека кърпа.

Легинелозата се причинява от плуване в сладка вода.Белодробното заболяване причинява кашлица, температура, болка в гърдите и мускулите. Другите признаци са болки в главата, объркване и гадене.Появява се при хора над 50, пушачи и със слаб имунитет.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.