Какви болести ще си докарате: Ако сушите дрехите на закрито!

https://zdravno.net/bolesti/kakvi-bolesti-shte-si-dokarate-ako-sushite-drehite-na-zakrito/142034 Zdravno.net
Какви болести ще си докарате: Ако сушите дрехите на закрито!

През годините са измислени най-различни начини за сушенето на дрехите

Въпреки напредналите технологии, не всеки има външен простор или сушилня в дома си. В такъв случай хората се принуждават да сушат дрехите си на закрито, в домовете си, което носи определен риск за здравето.

Ако сушим дрехите си в стаите, това повишава нивото на влажност и  крие риск за повишаване на респираторните болести.

Проучване в Институт за околната среда в Англия е установило, че този навик предизвиква различни алергии, ринити, респираторни инфекции и астма.

Малцина знаят, че ако простираме мокри дрехи в помещението, увеличаваме с около два литра водата в него или получаваме висока влажност от 30 на сто. Зимата тя може да се увеличи до над 80%, което е изключително вредно за здравето.

Хора, които са чувствителни към мухъл и акари, при високата влажност, може да развият ринити и астма. А тези, които имат слаба имунна система са податливи на гъбични инфекции и те може да им причинят белодробна аспергилоза с дългосрочни проблеми.

Ако домът ви не е оборудван със съоръжения за сушене на дрехи или външни простори, добре е да спазвате тези правила.Да изцеждате максимално дрехите, да ги поставите на по-голямо разстояние за сушене, да обърнете наопаки по-дебелите дрехи, за да се изсушат по-бързо.

Източник: Здраве.то,Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.