Какво да правим, за да намалим риска от развитие на подагра?

https://zdravno.net/bolesti/kakvo-da-pravim-za-da-namalim-riska-ot-razvitie-na-podagra/52114 Zdravno.net
Какво да правим, за да намалим риска от развитие на подагра?

Подаграта е неприятно и болезнено състояние

Причината за възникване на тази болест е пикочната киселина. И по-скоро нейния излишък. Ако това вещество повишава количеството в организма само отвреме-навреме, страшно няма. Но когато количеството на пикочната киселина в тялото ни е постоянно завишено, рискът е огромен. И тогава се получава болестта подагра.

Голям процент, седемдесет на сто от количеството на пикочната киселина, се обработва и изхвърля от бъбреците. Останалите проценти навлизат в червата и пътищата на жлъчката.

Но щом има проблеми с отделянето на пикочната киселина, тогава рискът от развитие на подагра е изключително голям.

Симптомите на подаграта са подуване и възпаление на ставите. Най-често страдат ставите на краката и областта около големия пръст на краката. Но подаграта може да се получи и на китките на ръцете, на лактите, както и на коленете. Болните от подагра повече трябва да почиват и  да не се натоварват излишно.

Подаграта се причинява от повишаване на количеството на пурините, които навлизат в тялото ни.Тези вещества се съдържат в месото, в шоколада, какаото, зеленчуците, както бобовите растения и някои горски плодове. Също в алкохола и най-вече в бирата.

Затова експертите предупреждават болните от подагра да се въздържат от консумация на тези храни.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.