Какво да правим, за да не вредят климатиците ни!

https://zdravno.net/bolesti/kakvo-da-pravim-za-da-ne-vredyat-klimaticite-ni/113699 Zdravno.net
Какво да правим, за да не вредят климатиците ни!

В тази адска жега почти не можем да си представим живот без климатици

Но те са колкото полезни, толкова и вредят. И вредят, ако не се чистят редовно.Много опасни болести може да се принесат от мръсни климатици. Защото съдържат различни бактерии, които причиняват инфекции. И не само на дихателната система, но и чревни заболявания. Силни алергични реакции може да получат хората, страдащи от астма, както и от различни дихателни заболявания. Те може да са леки, както и доста тежки.

Наред с тези зарази и паразити, трябва да се обърне внимание и на температурната разлика. При хладното в стаите и адските жеги навън трябва да направим на такава температура климатиците, че разликата да е седем градуса. В противен случай, при излизане на навън, на екстремните температури, може да ни прилошее.

Но още по-опасното е, че непочистените климатици може да съдържат бактерия, която причинява легионерската болест. Тя причинява тежка пневмония, която може да доведе до фатален край.

Освен чрез климатиците , бактерията може да се предава от машините за лед, фонтани и други подобни съоръжения.

Освен легионерската болест, може да се прихване и вируса коксаки, също от въздуха. Той е известен още под името за вируса на „мръсните ръце“. Симптомите наподобяват на най-тривиална настинка. Протича с висока температура обаче.Но лошата новина е, че е много устойчив и дълго време стои в тялото ни.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.