Какво се случва, ако всеки ден дъвчете пъпки от карамфил?

https://zdravno.net/bolesti/kakvo-se-sluchva-ako-vseki-den-davchete-papki-ot-karamfil/132065 Zdravno.net
Какво се случва, ако всеки ден дъвчете пъпки от карамфил?

Карамфилът е известен като подправка, която се използва в кулинарията

Но той има и ценни качества, които помагат за здравето ни. Изсушените пъпки от карамфил се използват  и като превантивна мярка при доста заболявания.

Карамфилът е  богат на много витамини, минерали, както и на етерични масла. Те ни помагат в борбата срещу болки в гърлото и устата. В добавка това лекарство ще се пребори с възпалението на венците, както и да премахне лошия дъх в устата.

Когато дъвчем само няколко изсушени пъпки от карамфил на месец се спасяваме от виене на свят и от умората, които се предизвикват от ниското кръвно налягане.Отлично лечебно средство за страдащи от  хипотония. Но все пак е препоръчително да се пият лекарства.

Подправката подобрява метаболизма, премахва подуването на стомаха  и образуването на газове, грижи се за целия стомашно-чревен тракт. За целта може просто да дъвчете карамфила или да добавите към него лъжичка мед. Сместа да се взима половин час преди хранене, съветват експертите.

Не се препоръчва при хора с високо кръвно налягане, както и при тези с язва.

Карамфиловите пъпки съдържат вещество, което забавя растежа и развитието на раковите клетки.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.