Кардиолози предупреждават: Зимата „събужда“ 5 опасни заболявания

https://zdravno.net/bolesti/kardiolozi-preduprezhdavat-zimata-sabuzhda-5-opasni-zabolyavaniya/126340 Zdravno.net
Кардиолози предупреждават: Зимата „събужда“ 5 опасни заболявания

Зимата е в разгара си

Не само вируси, грип и настинка ни тормозят през студените зимни месеци. Но и болестите, които провокира студеното време.

Студеният въздух засилва симптомите на астма, а именно хрипове, както и задух. Затова специалистите предупреждават хора с подобна болест да са много внимателни през зимата.

Дишаме по-често и то през устата, затова въздухът няма време да се затопли, а това предизвиква спазми. През зимата се засилват и алергиите, като налице са различни симптоми за тези заболявания.

Алергията се засилва през студените месеци, защото се повишава чувствителността към студа. Другата причина е, че седим по-дълго време в затворени помещения, а това повишава по-близкия контакт с алергените.

Алергията предизвиква сърбеж в носа, сълзене, хрема, като  понякога се получава и кожен обрив.Статистиката сочи, че инфарктите се случват по-често при студеното време.

Студено ли е навън, това може да повиши кръвното налягане, което товари и сърцето.Сърцето трябва да работи по-ускорено, за да поддържа телесната температура, когато навън е студено.Спазми на съдовете на кръвта може да причини  и сланата.

През зимата болните от артрит се оплакват, че ставите им стават по-сковани  и болезнени.Честото измръзване и настинкте намаляват общия тонус на тялото ни и предизвикват дефицит на витамин Д.

Студът обостря и бъбречните заболявания. Затова не бива да се оставяте да изстинете, предупреждават експертите.

Източник: Ретро

  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.