Кърлежи пренасят опасен китайски вирус

https://zdravno.net/bolesti/karlezhi-prenasyat-opasen-kitayski-virus/114053 Zdravno.net
Кърлежи пренасят опасен китайски вирус

Безспорно сега е сезонът на кърлежите и те пренасят много и опасни болести

Здравните власти алармират за нова опасност, пренасяна от кърлежи

Кръвосмучещите паякообразни насекоми пренасят опасния китайски вирус „Алуншан“. Преди шест години той е открит за първи път в Китай, вече се е разпространил в голяма част от Европа.

Учените твърдят, че вирусът не носи сериозни болести при хората, но е открит в кърлежи в много страни. Той се е разпространил във Финландия, Франция, Русия, Швейцария, а вече и в Германия, алармират германските власти.

От ветеринарен университет в Германия е установено, че кърлежите предават този китайски вирус и на животни. С него били заразени северни елени от германската провинция Долна Саксония.

Според много експерти броят, както и районите на разпространение на кърлежите се е увеличил. Причината са по-топлите зими, както и горещите лета, които благоприятстват тяхното развитие, размножаване е разпространяване.

Въпреки това спецовете са категорични, че въпросният китайски вирус предизвиква симптоми, подобни на грипа у хората.

Едно от опасните заболявания, които разпространяват кърлежите е лаймската болест.В ранните етапи от заболяването може да се лекува с антибиотици. Ранният менингоенцефалит през лятото също може да се разпространява в различни райони. Но срещу може да се сложи ваксина.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.