Кърлежите плъзнаха!Докарват ни опасния балкански грип

https://zdravno.net/bolesti/karlezhite-plaznahadokarvat-ni-opasniya-balkanski-grip/107698 Zdravno.net
Кърлежите плъзнаха!Докарват ни опасния балкански грип

Със затопляне на времето кърлежите изпълзяват

Кърлежите се опасни, защото са приносители на много болести. Както е известно, пълзящите насекоми причиняват опасната лаймска болест.Симптомите на тази болест, която може да е и смъртоносна, са няколко. Такива са отпадналост, увеличение на лимфите, висока температура. Също така признаците включват болки в мускулите, както и в ставите.

Най-характерно обаче е червеното петно, което се появява на мястото на ухапването от кърлежа. То е известно още като „биволско око“.

При ухапването веднага трябва да се търси компетентна помощ, за да не се получат рецидиви, както и фатален изход.

Но спецовете алармират, че кърлежите причиняват не по-малко опасния балкански грип. Познат е още като ку-треска.

Заразените получават силни болки в главата, висока температура, както и болки в ставите и мускулите. Признаците много наподобяват на грипа.

Ако нещата се усложнят и не се вземат мерки, може да си докараме и пневмония.

За да се предпазим от опасния балкански грип, трябва много да внимаваме да не ни ухапе кърлеж.Експертите предупреждават, че може да пипнем балкански грип и от заразени животни-крава, овца или коза.Това се случва, като вдишваме пръски или прах от болното животно, също така ако ядем от заразени продукти от такива заболели животни.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.