Кърлежите пренасят болест, по-смъртоносна и от лаймската

https://zdravno.net/bolesti/karlezhite-prenasyat-bolest-po-smartonosna-i-ot-laymskata/114438 Zdravno.net
Кърлежите пренасят болест, по-смъртоносна и от лаймската

Всеки знае колко са опасни ухапванията от кърлежи

Тези кръвосмучещи насекоми се хранят от птици, бозайници, дори смучат кръв от влечуги и земноводни.

Най-страшното, което могат да ни причинят тези паякообразни е лаймската болест.Особено се увеличават засегнатите през топлите летни месеци.

Но тя не е единствената болест, която може да застрашава живота ни.

Има още едно заболяване, което е опасно за живота ни. Тя причинява заболяване на хора, които консумират месо. Кърлежите може да ни причинят алергии към месото, съветват учени от Америка.

Това състояние може да ни причини болки в стомаха, разстройство, също така треска и задух. Състоянието може да ни причини и задушаване, което да се окаже фатално.Синдромът може да се появи в по-лека форма, както и в доста по-тежка, която дори да застраши живота, съветват лекарите.

Предполага се, че от този синдром са засегнати над 450 хиляди човека, като почти половината не подозират, че имат това заболяване.

Една от най-страшните последици, които могат да ви сполетят след ухапване от кърлеж, е да се заразите с Лаймска болест. Оказва се обаче, че не само тя е животозастрашаваща последица от тези насекоми.

Този синдром бе открит случайно през 2008 година, като спецовете са тествали лекарство, което се използва за лечение на рак.

Експертите съветват да се използват репеленти срещу насекоми.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.